Kan ikväll konstatera att min kärlek för fläsksvål har dubblerats, samtidigt som jag har blivit ett snäpp mer förvirrad än vad jag redan är. Efter att ha läst näringsinnehållet per 100 g har jag fått mig en funderare och ortsatt fakta. Enklare framtida beslut.

Det som gör det hela till en stor snurra av frågor är att 100 g fläsksvål innehåller 109,9 g fläsksvål exklusive 0-1 g kolhydrat. Hur funkar det? Hur får det plats i fysikböckerna? I vilken kurs läser man om att 100 g fläsksvål blir 109,9 g fläsksvål? Fysik diskret?

Dubblerigen av kärleken för det bortkokta fettet på grisen är givetvis mängden kolhydrater, som jag redan skrivet; 0-1 g. Underbart. Gi-gudarna gör vågen. Jag gör vågen. Beach 2011, 2012, 2013......2040 kommer älska mig och min magrutor. Dessutom är andelen protein 73 %, samtidigt som andelen fett är 31 %, varav blott en tredjedel av detta är mättade fettsyror. GI GI GI - tvättbräda, tvättbräda, tvättbräda!  Jag vet inte om ni märkte det, men mina siffror fungerar inte riktigt heller. Det är där allt börjar snurra. En hel är ju som ni borde veta 100%, men 73 procentenheter plus 31 procentenhete blir ju som miniräknaren säger: 104 procentenheter, drygt en hel. Plus lite salt. Ganska mycket salt. 3 %. Och annat småtjaffs. Inköpet av fläsksvålet verkar vara ett riktigt kap. Du får alltid 9,9 procentenheter mer än vad du köper. Eller? Vad? Jag vet inte?

Hur som helst, tror jag att fläsksvålen och jag har en fortsatt karriär ihop efter detta konstaterande angående GI, oavsett om en fläsksvål innehåller 100% fläsksvål eller 109,9% fläsksvål.

Och du är bara en saga.
En bok.
En historia.
Ett påhitt.
En obefintlig oas.
Ditt as.
Slutade springa i februari.
De sa att jag kunde fortsätta ändå.
Jag tänkte det kunde bli bra, att det skulle gå.
Just det att jag gick. Och intog vätska som man ska när man springer.
Fel vätska.
Förstog jag igår.
Vaknade i en bastu i fredags.
Började springa igen i dag.
Men föll efter en kilometer.
Tror det är dags att ta ny tag.